Veli Ağbaba dan Öznur Çalık'a Sert Sözler (Video lu Haber )

Yerel Seçim Çalışmalarından dolayı Doğanşehir gelen Veli Ağbaba dan Öznur Çalık'a Sert Sözler "Sen neredeydin sen? Neredesin? Allah aşkına 28 Şubat'ta Sen nerededir?"

Veli Ağbaba dan Öznur Çalık'a Sert Sözler (Video lu Haber )

Enver Kiraz;  Mehmet Bayram adayımız olarak yarışıyor Mehmet bayramda belediye konusunda çok tecrübeli olan bir arkadaşımız Erkenek’te uzun süre belediye başkanlığı yaptı önemli tecrübeleri var Doğanşehir’ i biliyor Doğanşehir her noktasını biliyor Doğanşehir hizmet etmek için önemli bir heyecan duyuyor Biz Tabi ona inanıyoruz güveniyoruz yapacak hizmetlerde şimdiden başarılar diliyoruz ve 31 Mart'ta Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediyesi tekrar Doğanşehir’i ayağa kaldıracağız  hiçbir ayrım gözetmeksizin hiçbir farklılık gözetmeksizin her noktasına hizmet önceliği tanıyacağız.

Hizmet götürme aşkıyla sevdasıyla Doğanşehir'e çalışacağına Mehmet Bayramı'nda güveniyoruz ve tabi ileriki günlerde belediyemiz kadromuzu da yenileyeceğiz. Onu da düşüncelerimiz doğrultusunda belirleyeceğiz şekillendirecek ve iyi bir belediye yönetimine iyi bir kadroyla Doğanşehir'i daha güzel bir yere daha farklı bir hale mutlaka getireceğiz. Sen bu düşüncelerle Tabii yoğun katılımdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum. Sözde genel başkan yardımcımız Veli Ağbaba’ya  bırakıyorum. Teşekkür ederim çok değerli arkadaşlar. Hepinize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Öncelikle Doğanşehir Doğanşehir adayının hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Mehmet Bayrama da teşekkür ediyoruz. eski Belediye başkanımıza eski ilçe başkanlarımıza ve sizlere dur muhtarlarımıza Çok teşekkür ederim değerli arkadaşlar.

Veli Ağbaba ;Siz ona göre bir karar verdiniz. Artık sorumluluk dan daha çok şaşıracaksınız. Bu dönemde hep beraber birliğimizi beraberliğimizi bozmamamız gerekiyor. Aslında bizim sosyal Demokrat partilerin hastalığı demeyelim ama sonunda hep özdeş diyoruz ama zaman zaman bazen sonuçlarda tartışıyoruz. Bunu açmam gerekiyor. Sadece Doğanşehir için değil. Türkiye'deki bütün adaylaı söylemek lazım. Türkiye artık insanların kendi beklentilerini konumlarını düşünmeli TRT Türkiye’yi düşünmesi gerekiyor. Malatya’yı düşünmesi gerekiyor. Gelinen nokta ortada geleceği burada anlattık. Aslında birçok şeyi Doğanşehir’de Malatya'da anlattık ama demek ki çok anlatamadım insanlara geldiğimiz noktaya baktığımız zaman bu söyle.

Ne anlama geldiğini daha iyi anlayacaksınız ki Türkiye'ye bu yerel seçimlerde tek adamlığa karşı demokrasiye inanan insanları Bulamazlarsa Türkiye tamamen tek parti anlayışıyla bir parti Devleti ile yönetilmeye devam edecek şunu söylemeye çalışırken kararnamelerle gerçekleşiyor. Bu kararnameler ne yapacağımıza bir kişi karar vermeye çalışıyor şimdi Bu ne demek? Bu sizi çok ilgilendiren bir mesele. Bütün meselesi Doğanşehirliler tütün meselesi çıktığı zaman Eylem yaptılar devletin jopuyla kefenin topuyla biber gazıyla karşılaştı Adıyaman'dada  eylem yapıldı? Bayiler neticesinde tütünle ile ilgili çıkacak yasa ile ilgili birkaç geri adım atıldı. Değerli arkadaşlar Bu tütün meselesi tütün olayı.

Sizin tercihinize biçimlenen bir şey ne demek istiyorum AKP Ben tütünü yasaklıyorum dedi ben TÜBİTAK’I istemiyorum dedi 35 TL'den fakir fukara ekmek parası Çoluğun çocuğun nafakası çıkarttın istemiyorum dedi doğal şeylerle Oy bu kadar basit doğal şeyler verdik bağırarak çağırarak söyledik siz öyle mi çavuşlu’ya gittim fındık’a Polat'a gitmediğimiz yer kalmadı bu tütün yasası sizin lehinize değil bu tütün yasası tamamen İngiliz şirketleri aleyhine.

İngiliz şirketler mecliste AKP milletvekillerinin Yüzüne söylediği şeyleri yaptı ne yaptı çölyak ekmeği ile oynayan hükümete oy verdi değil mi arkadaş bak tekrar söylüyorum öyle bir saat daha geliyor eğer bunları onaylıyorsanız götürün geri AKP oyunuzu verin AK Parti O yüzden onlara verdiğiniz ekmeğiniz ekmeğini Deniz alacak bakın tek adamlık diyor tek adamlar karşı gözümüzü başında Niye diyoruz bir Geçtiğimiz günlerde Geçtiğimiz günlerde bir genelgeyle Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Yurtdışından gelen Tütüne 150 Dolar vergi kaldırıldı.

Ne demek olduğunu biliyor musun Bunun anlamı şu Amerika'dan yurt dışından gelecek tütün Eskiden vergi konuyordu şimdi o vergi kaldırılıyor artık daha rahat olacak Amerika'da yurtdışında tütün gelince köylününki para etmeyecek kimin tütünü para etmeyecek Doğanşehir’in Adıyamanın beklemeyeceğim öyle bir şey yapıldı herkesin bu konuda ısrar etmesi gerekiyor CHP AK Parti ve MHP HDP hissetmesi gerekiyor Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle değerli arkadaşlar tütündeki bir tanesi 150 Dolar 100 dolar belki kaldırırdı Erdoğan Doğanşehirliler tütün ekmeyin Ey Adıyamanlılar tütün ekmeyin Bir Amerikan Çiftçiden gelecek

Diyor ki işletme Hakkı Devri edeceğim diyor. Doğanşehir dikkatle dinleyin bu BMC dediğiniz yani orada tank palet fabrikası Sakarya'daki fabrika işletme Hakkı Devri diyor. Kime devredildi? iş adamı BMC nin sahibi katarlı ortak olduğu BMC Türk Silahlı kuvvetlerin üretmiş olduğu tank palet Fabrikası nın işletme hakkını katarlılara veriyor. Bir daha söylüyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri stratejik öneme sahip.

Ali maden Türk kuvvetlerinin tankını topunu imal eden Fabrikalar  devrediliyor. Burunda yollamasını Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar yapıyor. Ne kadar bu özelleştirme Bu devir Türkiye için bir yüz karasıdır. Türkiye'de milli ve yerli dilinde düşünmeyenler Türkiye Kartalları adeta peşkeş çekmek nedir? Türk Silahlı kuvvetlerine Türk Sağlık Kuvvetleri katarlar eline vermektedir. Bu kadar açık net eğer burada Türkiye'de yaşayan insanlar İsyan Etmiyor sana söyleyecek bir şey yok

Şeker Pazarda satılmaz şeker eğer SMS Türk çiftçisi yok oldu şimdi hangi bankadan para alıp almadığı belediye şeker fabrikalarında hangi fabrikadan para almadı belli değil Şeker Fabrikaları birkaç hiç unutmuyorum 2011'de yeni milletvekili olmuşum geldim geziyorum Arapça ile giderken Yaylaya giderken yolun kenarında Sağlı sollu yüzlerce insan pancar çöküyordu doğru mu söylüyorum yüzlerce insan salona girerken yüzlerce Yılan kadını genç bir düğün arasında pancar çöküyordu şimdi Doğanşehir tane keçi kalmadı yakında elinde bir çiftçi kalmayacak.

Değerli arkadaşlar duydunuz mu bilmiyorum Ziraat Bankası ne için kurulmuştur Çiftçilere destek için kurulmuştu Türk zatını Türk tarımı desteklemek için kurulmuştur şimdi ne yapıyor şu anda Ziraat Bankası Duydunuz mu büyük kulüpleri futbol kulüplerine böyle sizin paraları kulüplerin parası takip eden hovardaca harcayan zarar eden 10.000.000 20.040.050 milyona futbolcu alın.

Bizim paralarımızla şov yapan kulüpler Ziraat Bankası eliyle kurtarılıyor.

Topçular çiftçiye yok Brezilya'da İngiltere’ den.

Dünyanın dört bir yanından gelen topçulara para var çiftçiye para yok tütün rasat çiftçiye para yok kayıtlı üretenler yok Elmalı yok fasulyede TL yok çiftçiye para yok Ziraat Bankası Allah'tan aylardır bağırıyoruz Çiftçi borçları erteleniyor Tarım Kredi Kop kullandıkları Ziraat Bankası'nın kulüplere verdiği borç çiftçilik bütün çiftçinin borcu en az 10 katı yazıklar olsun.

Yazıklar olsun böyle bir siyasi anlayışa yazıklar olsun böyle bir siyasi tercihi Buradan hep beraber haykırmanın cepten ara bağırmanın AK Parti'de gelip onu istediklerinde demeniz benim 10 lira 20 lira En fazla Çiftçi borç ne kadar en fazla 14 buçuk milyar futbol kulüpleri borcumu etmeye devam ettikçe İsyan etmedik. Ayağa kalkmadığı sürece daha çok duşa girelim. Ziraat Bankası'nın uygulamış olduğu şey çiftçinin işin hakkını başkasına yedirilmesi sizin elinizdeki çocuklarınıza vermiş olup ekmeğiniz elinde olmasıdır.

Burada dikkat ederim bak istiyorum değerli arkadaşlar.

Zaman  da herhalde 2011'den beri Malatya'nın bütün sorunlarını bütün sıkıntılarını hem Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki meclis kürsüsünden de Her platformda söylemeye çalışıyorum. Bu konuda Hakkını yemeyelim sağcı solcu AK Parti ve CHP'li MHP'li herkes aklımıza teslim ediyor. Mecliste Malatya ile ilgili eğer 81 gün içerisinde en çok ismi geçen Malatya ise En çok tarım ürünü kayısı ise o da Malatya yumurta AK Parti milletvekili sayesindedir. Her konuyu gündeme getirmeye çalışıyoruz. Malatya'nın çıkar için her konuyu gündeme getiriyoruz ve salınıyor. Tütün de öyle Şeker de öyle Diğer alanlarda öyle aklınıza getirin bakalım neler konuştuk Doğanşehir Elmalı konuş.

Konuştum seninle konuştuk mu konuştuk Her şeyi konuşuyoruz de ne kadar da ben benim namus borcu Şeref borcum bir görev veriniz bana Malatyalılar bir görev verdi bana git eğer iktidar olsan bize hizmet ya Bu arada cirosunda hakkını savun dediler yüzünüzü yere baktım mısınız veya babaya muhalefet etmek.

İlk defa bir milletvekili var. CHP muhalefet Etmek Ne oldu CHP diyor. Yukarıdaki ne derse aşağıdaki Papağan gibi tekrar ediyor ya arkadaş 15 yıldan beri Malatya'da tek başına yönetiyorsun. Malatya'da hangi daireye 2000 memur olacak sen karar veriyorsun. Öznur Çalık a atıyorum. AKP milletvekili hepsini Hangi nereye hangi memur alacak? Sen karar veriyorsun kimin Hangi il müdürü olacağı sen karar veriyorsun.

 

Bir karar veriyorsun bitirmesi Ankara biliyorsun Şimdi olmayacak Sen karar veriyorsun öyle değil mi daha ileri gideyim Doğanşehir Belediyesi'nde iş burada kimin çalışma İŞKUR da kim Çalacak bir 600 lira maaşla sen karar verirsin sen kendi Bela Buna göre kendi Sen yatıyorsun  tütünle ilgili bir afetle ilgili Veli Ağbaba kadar taş düşsün başına Ben düşersem Veli Ağbaba kadar taş düşsün başınıza ya ben hiç Duydunuz mu Malatya'nın çıkarlarını savunma veya Malatya Kale bir şey konuştunuz mu.

 

Duymadım. Ne diyorum yapma diyorum çiftçinin borcu erteleme diyorum. Türkiye sahip çıkmadınız diyorum. Allah bize müstahak’ını versin diyorum diyor muyum? Malatya bir şey diyeceğim şey yapmadan hakkını savunmak Malatya Hakkını helal et. Bu kadar Efendim diyor hala bir numara kullanıyor. Diyor ki dün Kapalı Spor Salonu'nda Kur'an kursundan beyaz olan.

 

Öğrencilere sıra dizilmiş acıyor ki 15 yıl önce böyle bir şey yoktu böyle bir yapamayız diyor 15 gün önce diyor Hiç böyle bir eğitim veremedik bir kere yapamadık diyor sesli çocuklar kızlar Bence sen de onlar gibi değildin ki 15 yıl önce sen neredeydin kardeşim 15 yıl önce sen de devşirmesi PTT Şubesi biraz törene katılıp 15 yıl önce bizim kuranımız namaz kılmama İzin vermeyen deyip yalan söyleyeyim sana söylüyorum vallahi şimdi resmini edin.

 

Sen neredeydin sen? Neredesin? Allah aşkına 28 Şubat'ta Sen nerededir?

15 yıl önce diyor ya utanma sonra diyecekler ki 15 hoca bizi Müslüman değil 15 yıl önce Müslüman ne diyecek sanki Müslüman AK Parti Malatya sanki Müslümanlıkta Öznur sağlıkla geldi. Malatya ya bu memlekette girince namaz kılıyor muydu? Cami bunları zaman davasıdır. Malatya'da bunları zamanda açılan cami ama yıkılan cami çok Polatlı'da ibadetler ibadetlerden doğru ama başkalarının ibadet yaptığı doğru değil. Toplumun Peugeot toplu kutuplaştırıcı Beste söyleyeyim.

Namaz kılan da bizim kılmayan da bizim için kimsin? Kimin yaşamı kimin başındaki bizim için önemi yok. Herkes insan diye bakıyorum herkese sömürülüyor.  Ölünmüyor bakıyoruz. Allah aşkına türban takmak tütün rahatına bak Bir daha seninle olmuyor tütün referanslar 2 saat bu soru çöz insan arabasına insanların insana siyaset devşirme onun amacıyla söyleyerek tefsiri marul burada değil namaz Kuran umurunda değil onlara yapmaya çalışıyor. Biz bu anlayışın reddediyoruz diyor ki bizim için bizim için toprakta beni Neyse kurucu baldır olur diyor bizim için Arapça eyse İsa Polat beraber diyoruz.

Böyle bir bakmamız lazım Polat verecek Kayseri'de eziliyor ve benim Çavuşlar tütün resmi eziliyor öyle bakmamız lazım ve bu bildiği bu beraber ile bozmamak lazım kısaca Söyleyeceklerim Bunlar Şimdi sözlerime son verirken belediye başkan adayımız da başarılar diliyorum bir şeyin sözünü kamerada çekiyor Doğanşehirlinin 3 tane çekiyor burada bir söz vermek istiyorum ben size İnşallah Mehmet Bayram belediye başkan olursa.

Peki, malı hangi araçları gereçleri aldıysan bana hangi gereçleri araçları aldıysan onlara almak benim size namus borcu Siz taşınalım. Siz seçimi Alın siz Mehmet Bayramı Cuma tek bazen ilk da yapın hangi binalar işaretli ise hangi kültür merkezlerinin şarkıyı çal burada hangi spor salonları yaptıysak burada Türkiye'deki büyük Belediyelerde yapacak örnekler Başınızda hemen al yanağında taziye evleri kamyonla Hemen giriş Şambayat ta park edip bir tek Sokak kalmadı bir tek metrekaresi Sokak kalmadı harmanlıda kamyonda burada her şeyde Kesmetepe Adıyaman Kesmetepe de farkını kültür merkezleri.

Şambayatlı parası yapmadık. Yayla Konakları parası yapalım. Kimin parası yaptık? AK Partili belediyeler arası yaptık. Mezgitli Belediyesi geldi. İzmir Karabağlar Belediyesi geldi Şambayatlı baştan aşağıya Sokak arasında parke taşı olmayan bir alan kalmadı. Orada sözünü verdiğim canımızı Doğanşehir kalkınması için sadece Doğanşehir Merkez anlama yenisini alayım. Polatlı'da anlayın vergisi her yere hizmet etmek hizmete desteklemeyi burada huzur arada çekiyor musunuz sözünü veriyoruz. Yarın kullanırız kendimize bağlayalım nereye derseniz İnşallah İstanbul'da alırız inşallah Ankara'da her şeyi tekrar Doğan şey yaparız ayağa kaldırır.

Alımlarında Başka işlerde ihtiyaca göre yapacağımız herkesin bilmesi ihtiyaca göre yapacağız. Ayrıca burada Mehmet bayramda huzurunda söylüyorum. Hepinize uzun da söylüyorum. Evet, bayramda da söylüyor. Biz de kapanan beldelere Serkan Oral Arabayla gideceğiz. Erken gideceğiz. Onları bayrağını dikeceğiz. Bayağı bir dilekçe çalışan işçi gelip burada çalışmak yürekteki O bir araya gelmesin. Onların erkek deri monta benzeyen İnsanların eline vereceğiz. Oradaki insanlığa hizmet vermeye devam edecek. Çünkü bir bakın Polatlı erteleyin sürgüsü gerisinin hepsi damarlarına kan çekilmiş sanki Atıl vaziyette öyle bir bedel ki böyle değil mi? Bunun sözünü veriyorum.

Türkülerimize bütün her yere hizmet etmeye davet ediyoruz. Hepinizin hepiniz Hacı Mehmet bayram değil. Hep beraber bir hep birlikte Omuz Omuza kol kola vererek bu seçimlerde başarılı olmanızı her şeye rağmen her türlü zorluğa rağmen sizden bekliyoruz. Ben de seçim sürecine kadar ne zaman en ederseniz sizin yanınıza olsam sizin emrinize olacağım. Ondan söyleyeyim. Her zaman söylerseniz yanında olacağım. Birinizi beraberliğini bozmaya çalışanlardan lütfen söyleyin ön seçim sonuçla herkes saygı göstersin. Konumu ne olursa olsun. Herkes saygı göstersin ve bu bilgiyi beraberliği bozulmasına asla başka konuları girmesine İzin vermeyin. Hepinize Burada bulunan Herkese ayrı Bostan muhtarlarımız olmak üzere adaya arkadaş abla olmak üzere Herkese ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2019, 16:45

Eren Aslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER