Doğanşehir’in çöpünün cefası Eskiköy Polatdere ve Kelhalil’e kaldı

Doğanşehir çöpü Eskikoy ,Polatdere ve Kelhalil mahallerinde hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Doğanşehir’in çöpünün cefası Eskiköy Polatdere ve Kelhalil’e kaldı

 Modern bir şekilde yapılaması gereken çöpler, katı atık arıtma ve geri dönüşümü olmalı. Bunun için farklı yöntemler vardır. Kontrolü Boşlama, Kompastaj, Yakma yöntemleri vardır. Tabii Yakma deyince  Bilindik bir yakma  yöntemi değil. Alttaki  şema olduğu gibi

Örneğin; bir cam şişe doğada 4000 4500 yılda yok oluyor. Bu ve bunun gibi maddelerin yok oluş süreleri. Sakız çiklet 5 yılda toprakta kaybolur. İçtiğimiz kutu teneke kola coca kola pepsi capy toprakta 10 yılda kaybolur. Pet plastik şişe tam 400 yılda yol olur etrafa atmadan önce 400 kere düşünün. Kapak ve plastik pet dönüşüm noktalarına atın bu malzemeleri. Sigara filtresi izmaritler 2 yıl, plastik çakmak 100 yıldır.

 

Doğanşehir’de ise çöpler  kara düzen olarak tabi edilen.Basit ve cevre koşullarını hiç önemsemeden.Doğal ya vereceği zararı ve etkisi gelecek nesiller yaşamayacak bir Doğanşehir bırakmak için olsa gerek ki.Öncesin Tavşantepe olarak  bilen mevkie dökülmekte idi.Şimdi Eskiköy Mahallesi  yol ayrıma dökülmekte.Her Hangi Bir Koruma Alınanda Dökülmekte.Çöpteki Poşet ,kağıt vs madde rüzgarı etkisi ile Kelhalil, Polatdere ve Eskiköy deki Bahçe Ve Orman  Alanlarına Yayınmakta. Yağmurun etkisi İle Çöplük deki kanserojen Madde Toprağa Geçen Çöplük Çevresindeki ağaçları Ve Canlıları etkilemektedir. Özellikle Karapınar ve Kelhalil de Çöpü Kokusun Birlikte Sinek Ve Benzeri Hayvanları Attığını. İnsanların Sağlıklarını Olumsuz Etkilendiği Gelen Bilgiler Arasında. Biriler Buna Dur demeli Artık. Modern Bir Şekilde Bu ÇöpDepolanmalı Ve Geri Dönüşüme Verilmelidir.

 Haber Foto:Ali Ebker KORKUT

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 10:49

Eren Aslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER