HDP’nin Malatya Milletvekili Adayları

Halkların Demokratik Partisi 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerine Malatya’da hangi isimlerle gireceği netleşti

HDP’nin Malatya Milletvekili Adayları

Tüm Türkiye’de HDP’nin milletvekili adaylarının kamuoyu ile paylaşılması beklenirken Malatya adayları netleşti. Dün tahmini listesini yayınladığımız HDP Malatya Milletvekili adayları çok büyük oranda Malatya Haber Saati’nin tahminleri doğrultusunda gerçekleşti. İşte HDP’nin seçimlere gireceği Malatya milletvekili adayları

  1. Aydın Erdoğan (E)
  2. Perihan Yücekaya (K)
  3. Ahmet Akar (E)
  4. Latife Ulutaş (K)
  5. Betül Kurnaz Kılınç (K)
  6. Necdet Bali  (E)

Aydın Erdoğan Kimdir ?

Çağdaş Hukukçular Derneği kurucusu ve eski başkanı olan Aydın Erdoğan avukatlık mesleğini icra ediyor. Malatya Doğanşehir Suçatı’lı olan Aydın Erdoğan CHP’nin baraj altında kaldığı seçimlerde Malatya’da CHP birinci sıra milletvekili adayı olmuştu.

Perihan Yücekaya Kimdir?

Malatya Akçağ Kürecik doğumlu olan Perihan Yücekaya, aday adaylığını açıklamadan önce HDP Akçadağ ilçe eşbaşkanlığı görevini yürütüyordu. Evli ve 3 çocuk annesi Perihan Yücekaya HDP’nin Malatya ikinci sıra adayı olarak kendisine yer buldu.

3. Ahmet Akar  Kimdir? 

 

Latife Ulutaş Kimdir?

Evli ve iki çocuk annesi olan Latife Ulutaş, Malatya’da radyoculuk mesleğini icra ediyor. Demokratik kadın hareketi içerisinde uzun süre boyunca mücadele yürüten Latife Ulutaş HDP milletvekili listesine son anda dahil oldu.

Betül Kurnaz Kılınç Kimdir?

İş kadını olan Betül Kurnaz Kılınç, yakın zamanda HDP’ye katılarak HDP kadın komisyonunda aktif çalışmalar yürütüyordu. Akçadağ doğumlu Betül Kurnaz Kılınç HDP’nin MAlatya 5. sıra adayı olarak listede kendisine yer buldu.

Necdet Bali Kimdir?

Devlet Su İşleri’nde işçi olan Necdet Bali uzun yıllar Emek Partisi Malatya il başkanlığı görevini yürüttü. Malatya’da demokrasi mücadelsinde uzun yıllar mücadele yürüten Necdet Bali HDP’nin 6. sıra Malatya milletvekili adayı olarak listeye  girdi

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2015, 13:21

Eren Aslan

YORUM EKLE
YORUMLAR
Serdar Yücekaya
Serdar Yücekaya - 9 yıl Önce

keşke kaynak belirteydin...

SIRADAKİ HABER