2015 SİBER CASUSLUK YILI OLACAK

2015 yılı siber casusluk yılı olacak.MC Afee Labs ,2015 tehdit tahminlerini açıkladı.Mcafee,2014yılını’’ sarsılan güven yılı’’ ilan ederken 2015 yılını siber savaş ve casusluk taktiklerinin kullanımın artmasının beklendiğini açıkladı. Mcafee, internet ve sanal casusluk hakkında 2015 eğilimlerine karşılık tahminlerini bir rapor halinde hazırladı.Raporun içeriğinde internet güvenliğinin korkutucu derecede tehlikede olduğunu açıkladı.

Macfee Lab’s,2015 yılı tehdit panoramasının bu standartları istismar eden daha fazla saldırı mobil cihazlarda ve neslelerin internetinde yeni saldırı yüzeyleri ve sandboxing tespit teknolojilerinden kaçabilen teknikler dahil giderek artan karmaşıklaşan sanal casusluk kabiliyetleriyle şekilleneceğini tahmin ediyor.Siber savaş ve casusluk taktiklerinin kullanımın artması. Uzun vadeli oyuncular daha sinsi bilgi toplayıcılara dönüşeceğinden, siber casusluk saldırılarının sıklığının artmaya devam edecek, öte yandan siber saldırı kabiliyetlerini yeni kazananlar ise hassa bilgi çalmanın ve rakiplerini altüst etmenin yollarını arayacaklardır.

Nesnelerin internet saldırılarının sıklık, karlılık ve şiddetinde artış görülecektir.Güvenlik kontrolleri en baştan mimarilerine bütünleşik değilse ölçekte lot cihazlarını kullanma konusundaki telaş karşısında güvenlik ve gizlilik öncelikleri geri kalacaktır.Bu telaş ile bu cihazlar tarafından toplanan, işlenen ve paylaşılan verilerin değerlerinin artması 2015 ilk dikkat çekici lot partadigma saldırılarına neden olacaktır.Gizlilik tartışmaları yoğunlaşıyor.Hükümetler ve şirketler tutarsız şekilde tanımlanan ‘’ kişisel bilgilere’’ adil ve yetkili erişimin ne olduğuyla ilgili mücadele etmeye devam ettikçe veri gizliliği sıcak bir günden maddesi olmayı sürdürecek.

Fidye yazılar buluta geçiyor.Fidye yazılımlar yayılma kriptolama yöntemlerini ve aradıkları hedefleri geliştirecekler ve daha fazla cihazın bu tür saldırılara uğrama olasılığı bulunmaktadır. Yeni mobil saldırı yüzeyleri ve kabiliyetleri mobil saldırılar, yeni teknolojiler saldırı yüzeyini genişlettikçe hızla büyümeye devam edecektir.Pos saldırılar , dijital ödemelerle birlikte artıyor ve gelişiyor.Satış noktası saldırıları karlı olmaya devam edecek ve tüketicilerin mobil cihazlarda dijital ödeme sistemlerini benimsemesinde görülen ciddi bir artış siber suçluların istismar edeceği yeni saldırı yüzeyleri sağlayacaktır.

Shellshock,Unix,Linux, saldırılarını patlatıyor.Windows dışı kötücül yazılım saldırıları, Shellshock, açıkları nedeni ile artacaktır.Yazılım kusurlarının da daha fazla istismar edilmesi ve artış görülmesi muhtemel.Sanboxing için yeni kaçış taktikleri Sandbox’tan ,kaçış bilişim güvenliğinde önemli bir mücadele alanı olacaktır.

FERAH USLU


YORUM EKLE